Usein kuulee todettavan löysästi ja mukaviisaasti, että yhden terroristi on toisen vapaustaistelija. En ole kuullut kenenkään miettivän pidemmälle, ovatko tšetšeenit – toisin sanoen sissit – terroristeja, kapinallisia vai vapaustaistelijoita. Pitäisihän asiassa totuudenkin olla jossakin tai ainakin pitäisi löytyä oikea tapa käyttää sanoja.
     Kapinallisia he eivät ainakaan voi olla. Kapinallinen taistelee kotimaisia vallanpitäjiä vastaan. Tšetšenia on ollut itsenäinen valtio, jonka Venäjä on vallannut. Sissit taistelevat siis vierasta miehittäjää vastaan.
     Euroopan johtajat, Halonen kai muiden mukana, sanovat kiireesti ”totta kai” jos joku erehtyy kysymään, onko Venäjän ”yhtenäisyys” tärkeä asia. Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjän on saatava pitää kaikki, mitä se on ryövännyt vuosisatojen aikana. Kukaan päämiehistä ei sano, että jokainen kansa on oikeutettu itse päättämään, mihin valtioon se haluaa liittyä.
     Venäläiset ovat varsin uusia tulokkaita nykyisen Venäjän alueella. Venäjän valtakunnan perustivat ruotsalaiset viikingit.