Ei ole mainostauon paikka, mutta jotakin haluan silti sanoa niille, jotka tietävät sähkökirjasta (e-kirjasta) vielä vähemmän kuin minä. Kokemusta alkaa olla kirjoittajan näkökulmasta, mutta myyntikanavista ja markkinoinnista yritän olla puhumatta enempää kuin osaan.
    Amerikassa ja Britanniassa kuulemma jo puolet kirjoista myydään sähköisessä muodossa eikä pidä luulla, ettei meillä mentäisi perässä. Muutosvastarinta on paljon käytetty solvaus, aivan kuin kaikki muutokset olisivat hyviä ja jopa välttämättömiä. Eihän se niin ole, mutta e-kirjalla on niin paljon etuja, ettei epäanalyyttinen vastarinta ole järkevää. Paperikirjan edut jokainen tietää, siis asiat, joista olisi vaikeata luopua. Molempi parempi, tietenkin. Mutta kun kaikki jo kirjoitamme sähköisesti, niin miksemme lukisikin.
    E-kirja on useimmiten halvempi, koska tuotanto on yksinkertaisempi prosessi. Riittävän halpa se on sitten, kun se lopullisesti voittaa pokkarikirjan.
    Lukulaitteeseen voidaan ladata satoja kirjoja. Parhaimmillaan laite mahtuu salkkuun tai jopa taskuun. Fonttia voi vaihtaa lennossa.
    Lukulaitteesta voi joutua pulittamaan saman verran kuin kännystä, mutta siinä saattaa tulla tehdyksi hyvä kauppa, ainakin jos käyttää kännyä turhiin pulinoihin.