Joudumme yhä enemmän kuuntelemaan vieraita kieliä, mutta kukaan ei ole herännyt kysymään kuluttajasuojan perään. Miksi ihmiset eivät arvostele kieliä? Joskus kuulee löysiä toteamuksia, kuten että ruotsi on laulavaa ja brittienglanti hienostunutta. Monet sanovat että italia on kaunista, joidenkin mielestä ranska. Tähän tarjoan sen havainnon, että italia kuulostaa laulettuna ikävältä, huolimatta siitä, että se vokaalirikkautensa vuoksi soveltuu niin hyvin laulamiseen. Ranska on laulukielenä parempi, täyteläisempi. Fredrik Suuri ilmoitti, että hän puhuu miehille ranskaa, naisille italiaa ja hevoselleen saksaa.

Mutta mitkä ovat rumimmat kielet? Tanska, venäjä, saksa, amerikanenglanti. Pyydän lukijaa kommentoimaan ja esittämään oman listansa.

Itse olen varma siitä, että tanska on helvetin virallinen kieli. Hassua kyllä, tanskalaiset pitävät suomea rumana kielenä, itse asiassa sietämättömänä. Kun olin kerran Sisiliassa bussiretkellä, kävi niin, että turistijoukko oli suomalais-tanskalainen ja oppaat vastaavasti vuorottelivat. Mitä tekivät  tanskalaiset? He myöhästelivät tahallaan taukopaikoista palatessa ja syyksi paljastui, että he eivät sietäneet kuunnella suomenkielistä puhetta ja halusivat osoittaa mieltään.