Tulin verranneeksi kotimaista Tiedettä monikansalliseen Geo-lehteen, edellisen eduksi.

     Numerossa 4/09 Geo kertoo mm. ns. luontaislääkinnästä ja liikkuu huolestuttavasti humpuukin rajoilla. Geo kosiskelee toisenlaista yleisöä kuin Tiede.

     ”Yrtti X auttaa siihen ja siihen, vaikka sitä ei ole tieteellisesti todistettu”. Siis totuus on se, että vaikutusta ei ole tai siitä ei vielä tiedetä. Kaikki tieto on ”tieteellistä”, jos se on tietoa eikä luuloa.

     Jotkut innostuvat, kun heille kerrotaan, että jokin hoitomuoto on ikivanha kiinalainen perinne. Kuitenkin olisi syytä aivan erityiseen epäluuloon. Miksei yrtti ole lyönyt läpi, kun sillä on ollut aikaa siihen satoja vuosia? Todistaako pitkä kokemus jotakin? Onhan meillä ”pitkä kokemus” myös täysikuun vaikutuksesta sairauksiin ja mielialoihin. Meillä on pitkä kokemus monenlaisesta huuhaasta.

     Suomessa terveen järjen puolustajat ovat perustaneet Skepsis ry:n, kuin ainakin pieni ja hiukan epätoivoinen vähemmistö. Skepsis on luvannut maksaa 10 000 € stipendinä sille humanoidille, joka itse noutaa stipendin ja antaa samalla DNA (tai vastaavan) -näytteen. Siinä olisi kiva raha vihreille miehille ja etenkin niille, joilla olisi tuomisinaan Marsista pussillinen homeopaattisia lääkkeitä tai ennestään tuntemattomia yrttejä.