Olisi pelkuruutta väistää pakolaiskysymystä, ainakin jos kuvittelee pystyvänsä sanomaan siitä jotakin järkevää. Ja minähän tietenkin kuvittelen. Suomalaisten fiksuimman 10 prosentin on aika muodostaa käsityksensä asiasta ennen kuin Timo Soinin vyö katkeaa. Turhaa on kuvitella, että loput 90 prosenttia muodostaisi käsitystä ylimalkaan mistään.
     Minusta pitää miettiä pikemmin pakolaisten kansallisuutta kuin määrää. Kun kansallisuudesta on selvyys ja porukkaa ei oteta yhdestä maasta liikaa, määrää voidaan kasvattaa. Ja pitäähän sitä kasvattaa, kun liian monelle ihmiselle elämä pakolaisena Suomessa on vähemmän kurjaa kuin eläminen rakkaassa kotimaassaan silloinkin, kun kaikki mahdollinen on tehty siellä missä he asuvat ja riisisäkkejä on heitelty helikopterista niin paljon kuin on ehditty.
     Millaisista pakolaisista on eniten haittaa? Ei niistä, jotka käyttävät hyväkseen sosiaaliturvaamme. Somalin saama sosiaaliturva ei ole epäkohta sen enempää kuin suomalaisen saama sosiaaliturva. Haittaa on eniten niistä, joita voidaan käyttää ulkopuolisten voimien välineenä Suomen painostamiseen. Siis venäläisistä!