Parnasso-lehden blogissa on lämmitetty taas kiista järjenkäytön tarpeettomuudesta ja tieteen turmiollisuudesta. Päätoimittaja palauttaa mieleen, mitä viime vuoden numerossa 7 kirjoiteltiin:
     Olli Jalosen mielestä meidän aikamme, jota pidetään tietoa korostaneen valistuksen suorana perillisenä, käyttää perintöään väärin. Luonnontieteet on nostettu kaikkivoipaan asemaan.
”Luonnontiede on käynyt ylimieliseksi. Ei ole muka mitään muuta, me muka tiedämme kaiken. Mutta ei ole vaikea ymmärtää, että tämän päivän ehdottomat totuudet voivat kahdenkymmenen vuoden päästä olla naurettavia alakoulun tasoisia asioita.”
     Miten ihmeessä etevä mies voi kirjoittaa tuollaisia typeryyksiä? Jalonen ei ymmärrä luonnontieteistä edes sitä, mikä voidaan edellyttää jokaiselta aikuiselta lukutaitoiselta ihmiseltä.
   
Ei Jalonen eikä kukaan muukaan pysty mainitsemaan ainoatakaan luonnontieteen harrastajaa tai harjoittajaa, joka pitäisi tiedettä kaikkivoipana tai väittäisi, että tiedämme jo kaiken.
    
Humanistit ovat ottaneet kirkon tai Stalinin roolin ja yrittävät estellä tieteen etenemistä. Ensin ei saanut sanoa, että Maa kiertää aurinkoa, sitten ei saanut sanoa, että ihminen ja simpanssi ovat lähisukulaisia. Nyt ei saa sanoa, että mieli ja sielu ovat fysikaalis-kemiallisia tapahtumia. Sävy on sentään muuttunut: kun ei voida komentaa, turvaudutaan ruikutukseen ja valitteluun.
     Mikään tieteen totuus ei ole kokenut mainittavaa käännettä viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, ei edes sadankahdenkymmenen viime vuoden aikana. Äkkikäännöksiä tapahtui silloin, kun uskonnon ote herpaantui ja vuosisatojen vakiintunut taikausko piti lakaista tieltä. Newtonin vetovoimalaki pätee yhä. Aineen häviämättömyys pätee yhä. Palaminen on yhä aineen yhtymistä happeen.
     Toisin kuin politiikassa, tieteessä on sisäänrakennettu kone, joka korjaa virheet. Havainnot on pystyttävä selittämään tai sitten on korjattava teoriaa. Siitä ei kukaan pääse luistamaan.
     Jaksan taas ehdottaa koteihin huoneentaulua, jossa seisoo: Järjen vastakohta ei ole tunne vaan tyhmyys. Tyhmyyden levittäminen on arvoton tehtävä älykkönä esiintyvälle ihmiselle.