Tiede-lehdessä 10/2011 haastatellaan amerikkalaista tutkijaa:
     Ensimmäinen asia, jonka panet ihmisessä merkille, on rotu. Aivot noteeraavat rodun jo ennen kuin sukupuolen ja iän – kaikkien kolmen seikan tunnistaminen tapahtuu millisekunneissa.
     Hassua tässä on se, että herkät ylikorrektit ihmiset Suomessakin yrittävät poistaa rodun sanavarastostamme. Ihmisen tärkeimmälle ominaisuudelle ei saisi enää antaa nimeä. Kuitenkin rotu tarkoittaa vain sitä, että tietyn alueen ihmiset eroavat enemmän tai vähemmän selvästi jonkin muun alueen ihmisistä, vaikka kaikki kuulumme samaan lajiin. Rasismista voidaan puhua sitten vasta, kun halutaan väittää jotakin rotua paremmaksi kuin toista.
     Ihmisellä on oikeus kaikkiin tunteisiin, mutta ei kaikkiin tekoihin eikä kaikenlaisiin puheisiin. Jos sattuu olemaan esimerkiksi sitä mieltä, että itäaasialaiset eivät ole kauniita, niin se ei ole rasismia vaan auttamaton tosiasia, jonka voi itsessään väliaikaisesti hyväksyä rasismiin lankeamatta. Ja kun olemme nähneet tarpeeksi monta somalia, opimme havaitsemaan rodun ominaisuutena muiden joukossa, huolestumatta ja kiihtymättä.